Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Библиотека “Страшо Пинџур” PDF Печати Е-пошта


Библиотеката “Страшо Пинџур” е основана 1946 година со соединување на неколку помали библиотеки од страна на Градскиот народен одбор. Својата библиотечна дејност ја започнува со 400 книги на 20 метри квадратен простор. Во 1956 година библиотеката е прогласена за општинска библиотека, по што следува прогласувањето за матична библиотека на територијата на тогашната општина “Кисела Вода” во 1962 година и нејзината интеграција со другите самостојни библиотеки во 1974 година.

Оддели во библиотеката:

  • oддел  белетристика
  • oддел литература за деца
  • oддел за научна литература
  • читална
  • читална за дневен печат.


Работно времe:
понеделник – петок од 08.30 – 20.00 ч.
сабота од 07.00 – 15.00 ч.

Адреса
Ул. “11-ти Октомври” бр. 25
Општина Центар

Телефон:
02 3128-306

 

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Да сакаш и да бидеш сакан значи да го чувствуваш сонцето и од двете страни.“