Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Календариум 2014 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
Понеделник, 17 Март 2014 15:05

ФЕВРУАРИ

- 11 февруари (среда)  – Литературно мементо по повод 80 години од раѓањето на големиот српски поет Бранко Миљковиќ.

- 20 февруари (четврток) – Трибина – книжевни разговори

- 28 февруари (петок) -  Прогласување читатели – рекордери за  2013 година  и доделување награди на Млади библиотекари за 2013 година.

Градска библиотека “Браќа Миладиновци“

МАРТ

- 12 март (среда) -   Книжевно пладне – одбележување 50 години од излегувањето на стихозбирката  „Корабија“ од Радован Павловски

- 27 март (четврток) - Трибина – книжевни разговори

АПРИЛ

- 10 април (четврток) -  Промоција на добитникот на наградата за литературна критика „Димитар Митрев“ на ДПМ за 2013 година

- 30 април (среда) - Литературно мементо по повод 100 години од смртта на големиот хрватски поет Антон Густав Матош

МАЈ

- 14 мај (среда) – Промоција на добитникот на наградата за литература за деца „Ванчо Николески“ на ДПМ за 2013 година

- 21 мај (среда) – Книжевно пладне со бугарскиот поет Љубомир Левчев, добитник на „Златен венец“ на СВП за 2010 година

- 29 мај (четврток) - Промоција на добитникот на наградата за поезија „Ацо Шопов“  на ДПМ за 2013 година

ЈУНИ

- 5 јуни (четврток) – Презентација на дигиталната едиција ДОБИТНИЦИ НА НА НАГРАДАТА „РАЦИНОВО ПРИЗНАНИЕ“, издание на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ , Скопје.

- 18 јуни (среда) -  Омаж  за големиот македонски писател  Петре М. Андреевски по повод 80 години од раѓањето

СЕПТЕМВРИ

БЕЛА НОЌ

- 18 септември (четврток) -  Книжевно пладне со бугарскиот писател Антон Дончев

- 24 септември (среда) – Промоција на  добитникот на наградата РАЦИНОВО ПРИЗНАНИЕ за 2014 година

- 26 септември (петок) - Општински натпревар „Млади  Библиотекари“

ОКТОМВРИ

- 8 октомври ( среда) -  Промоција на добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“ на „Струшките вечери на поезијата“  за 2014 година

- 16 октомври (четврток) -  Промоција на добитникот на наградата за проза „Стале Попов“ на ДПМ за 2013 година

- 29 октомври ( среда) - Трибина – книжевни разговори

НОЕМВРИ

- 12 ноември (среда) – Книжевно пладне посветено на македонскиот писател Бранко Варошлија по повод 80 години од раѓањето

- 20 ноември (четврток) – Промоција на книга од млад автор, добитник на наградата  „Лесновски ѕвона“ за 2014 година

- 27 ноември (четврток) - Трибина – книжевни разговори

ДЕКЕМВРИ

- 10  декември  (среда) – Книжевно пладне со писателот за деца Горјан Петревски

- 24 декември (среда ) – Новогодишен поетски митинг – средба со македонски автори

Последно освежено на Понеделник, 17 Март 2014 15:11
 

Нов коментар


Сигурносен код
Нов код

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Почни на врвот и гради го својот успех нагоре.“