Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Библиобус PDF Печати Е-пошта

БИБЛИОБУС, адаптирано возило  (мала подвижна библиотека), опремено со книги, воглавно со лектирни изданија од I-VIII одделение.

 

 

Библиобусот посетува повеќе скопски приградски населби и села, односно 23 училишта во селата: Марино, Кадино, Мралино, Бунарџик, Текија, Мршевци, Кучевиште, Сопиште, Сушица, Оризари, Припор, Долно, Средно и Горно Коњари, Добри Дол, Побожје, Соње, Долно Лисиче и Волково. Учениците се ослободени од наплата за амортизација на позајмени книги. Подвижната библиотека работи пет дена во неделата од месец септември до јуни и ги посетува училиштата според претходно утврден план. Со библиобусот се овозможува полесен пристап, популаризација на книгата и до оние места кои се оддалечени од централните библиотеки и клонови.

 

 


View Библиобус in a larger map

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Најубави спомени се оние кои не можеш да ги преточиш во зборови!“