Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Дигитализација PDF Печати Е-пошта

Градската библиотека во 2006 г. започна со реализирање на проектот e – книга (електронска книга), поставување на дел од библиотечниот фонд во PDF формат. Дигитализирани се старопечатени книги на македонски јазик, објавени во периодот помеѓу 1935 – 1950г., како и понови изданија на македонската книжевна продукција. Дигиталната колекција е достапна за сите членови на библиотеката и истата можат да ја позајмат во одделот за научна литература.

 

 

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„На децата треба да им дадеме крилја, но да ги оставиме сами да се научат да летаат.“