Misioni dhe vizionieBibliotekPromovime dhe kritika Културно наследство Shkrimtar dhe poete fillestar Botuesit Bibliobus

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Популаризација на книгата PDF Печати Write e-mail
There are no translations available.

Организирање на промоции на книги, тематски изложби, литературни читања, средби и портрети на афирмирани и млади автори, организирање литературни наградни конкурси. Градската библиотека, секоја година избира „Читател рекордер“ и го спроведува општинскиот натпревар „Млади библиотекари“.

Работно време: секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот, со читатели до 16:00 часот.

 Читател рекордер – Секој член во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ има можност да биде читател рекордер. Библиотеката, за најредовните читатели и за оние кои прочитале најмногу книги во текот на годината, доделува награди: бесплатно годишно членство, колекција книги и благодарница.

Млади библиотекари  - Натпреварот се спроведува секоја година во месец октомври. Учествуваат ученици од сите основни училишта во Скопје и оние кои ќе освојат најмногу поени, се стекнуваат со право на учество на републичкиот натпревар.

 

Промоции

Дигиталната едиција на добитниците на наградата„Браќа Миладиновци“на СВП
There are no translations available.

 
Изложба: Моќта на животот
There are no translations available.

Слики од изложбата „Моќта на животот’

Read more...
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Три пати стани порано и на својот живот ќе му додадеш уште еден нов ден.“