Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Популаризација на книгата PDF Печати Е-пошта

Организирање на промоции на книги, тематски изложби, литературни читања, средби и портрети на афирмирани и млади автори, организирање литературни наградни конкурси. Градската библиотека, секоја година избира „Читател рекордер“ и го спроведува општинскиот натпревар „Млади библиотекари“.

Работно време: секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот, со читатели до 16:00 часот.

 Читател рекордер – Секој член во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ има можност да биде читател рекордер. Библиотеката, за најредовните читатели и за оние кои прочитале најмногу книги во текот на годината, доделува награди: бесплатно годишно членство, колекција книги и благодарница.

Млади библиотекари  - Натпреварот се спроведува секоја година во месец октомври. Учествуваат ученици од сите основни училишта во Скопје и оние кои ќе освојат најмногу поени, се стекнуваат со право на учество на републичкиот натпревар.

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Во животот не чекајте да помине олујата, научете се да играте и на дождот.“