Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Роднокраен PDF Печати Е-пошта

Во составот на богатиот книжен фонд на Градската библиотека, посебно место и улога има роднокрајната збирка, која сочинува собрана, средена и стручно обработена библиотечна граѓа.
Одделот располага со монографски и сериски публикации, собрани дела од скопски автори, публикации кои се однесуваат за Скопје и околината, Скопски гласник (издание 1926 г.), публикации издадени и печатени во Скопје,  записи, статии, брошури, каталози. Одделот е од затворен тип, членовите можат да го користат материјалот во просториите на библиотеката.

 

 

Работно време: секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот, со читатели до 16:00 часот

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Уживај во малите работи, бидејќи еден ден ќе се свртиш зад себе и ќе видиш колку тие биле големи.“