Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Научна литература PDF Печати Е-пошта

Богата збирка на книги од природните и општествените науки, енциклопедии, речници, атласи, лексикони, електронски изданија.
Книгите се користат единствено во двете читални што работат во составот на одделот за научна литература, освен популарната литература и дел од биографските изданија, кои можат да се позајмат надвор од библиотеката.

 

Работно време: секој ден од 8:30 до 20:00 часот, со читатели до 19:30 часот, сабота од 7:00 до 15:00 часот, со читатели до 14:30.

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Да сакаш и да бидеш сакан значи да го чувствуваш сонцето и од двете страни.“