Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Британска литература PDF Печати Е-пошта

Британското катче е дел од одделот белетристика. Работи од 2009 г. со донација на Британскиот Совет во Македонија. Располага со белетристика на англиски јазик, има наслови од сите научни области: психологија, филозофија, правни науки, економија, менаџмент, историја, уметност, книги за изучување на англиската книжевност и литература, пишувани и аудио материјали за испити на Univesity of Cembrige (IELTS, FCE, CEA, BEC).

 

 

Работно време: секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот, со читатели до 16:00 часот

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„From the moment I picked up your book until I laid it down, I was convulsed with laughter. Some day I intend reading it.“