Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Курс по англиски PDF Печати Е-пошта

Курсот по англиски јазик е една од најстарите форми на работа во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“, која што датира уште од учебната 1962/63 година. Според нашите податоци од формирањето до денес, курсот го посетиле преку 8000 ученици од  градот Скопје.


Курсот по англиски јазик е наменет за ученици од III-VIII одделение. Учениците се поделени во групи, а наставата на курсот трае преку целата учебна година. Наставата се одвива според однапред подготвен план и програма и е поделена на 6 степени (нивоа) на знаење.
Учениците кои го посетуваат курсот по англиски јазик се воедно и членови на Библиотеката и како такви имаат можност да се служат со слободна литература на англиски јазик, се разбира, прилагодена за нивната возраст.

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Љубовта е нежна ткаенина од чувства, која се кине со еден невнимателен допир.“