Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Игрална PDF Печати Е-пошта

Како дополнителна форма на работа во состав на библиотеката функционира одделот игрална која е формирана пред 30 години, како прва и единствена игрална во Република Македонија. Таа е достапна за деца од предучилишна возраст од 3.5-5 години , деца кои не посетуваат други предучилишни установи. Со нив работи стручно лице, педагог.
Игралната работи секој ден од 12 до14.30 часот, а покрај секојдневните активности таа во текот на целата година организира повеќе приредби од кои две се традиционални: една Новогодишна и една завршна која се одржува во првата половина на месец јуни.

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Да сакаш и да бидеш сакан значи да го чувствуваш сонцето и од двете страни.“