Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Библиотечната граѓа PDF Печати Е-пошта

Овој оддел врши  стручна и техничка обработка  на целокупната библиотечна граѓа за целата библиотечна мрежа на библиотеката „Браќа Миладиновци“.

Стручната обработка на  библиотечната граѓа се врши во COBISS системот (Кооперативен онлајн библиографски систем и сервис). Брзината и успешноста на информирање на нашите читатели претставува наш најголем приоритет, што овој библиотечен информативен систем во целост го овозможува.
Одделот  претставува современ библиотечен- информативен центар, кој во голема мера придонесува за осовременување и развивање на библиотечната дејност во градот Скопје.

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„За повеќето луѓе животот е грдо време, застануваат и чекаат да помине. - Џек Лондон“