Misioni dhe vizionieBibliotekPromovime dhe kritika Културно наследство Shkrimtar dhe poete fillestar Botuesit Bibliobus

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Научна литература PDF Печати Write e-mail
There are no translations available.

Располага со книжен фонд (12.009) од областа на природните и општествените науки, применетите науки (медицина и техника), речници, енциклопедии, атласи , универзитетски учебници, збирки задачи, закони итн. Со еден збор литература која е барана од учениците во основното и средното образование,  студенти на вишите и високите школи, како и од останатите читатели. Новите наставни програми во основните и средните училишта базирани на проектни активности, како и новиот начин на студирање продуцираат зголемен интерес за овој вид литература. Тоа пак  значи набавка на нови изданија од различни научни области, за кои библиотеката се стреми да ги набавува континуирано.

 

 

Промоции

Дигиталната едиција на добитниците на наградата„Браќа Миладиновци“на СВП
There are no translations available.

 
Изложба: Моќта на животот
There are no translations available.

Слики од изложбата „Моќта на животот’

Read more...
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Да сакаш и да бидеш сакан значи да го чувствуваш сонцето и од двете страни.“