Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Научна литература PDF Печати Е-пошта

Располага со книжен фонд (12.009) од областа на природните и општествените науки, применетите науки (медицина и техника), речници, енциклопедии, атласи , универзитетски учебници, збирки задачи, закони итн. Со еден збор литература која е барана од учениците во основното и средното образование,  студенти на вишите и високите школи, како и од останатите читатели. Новите наставни програми во основните и средните училишта базирани на проектни активности, како и новиот начин на студирање продуцираат зголемен интерес за овој вид литература. Тоа пак  значи набавка на нови изданија од различни научни области, за кои библиотеката се стреми да ги набавува континуирано.

 

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Уживај во малите работи, бидејќи еден ден ќе се свртиш зад себе и ќе видиш колку тие биле големи.“