Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Белетристика PDF Печати Е-пошта

Одделот  располага со богат книжен фонд (54.282)од постари и најнови изданија, од домашни и странски автори, лектирни изданија, есеистика, критички осврти и други видови литература.

 


Тука нашите читатели во секој момент можат да го најдат предметот на својот литературен интерес. Следејќи ги современите трендови во библиотечното работење библиотеката „Другарче“ им овозможува  автоматизирана позајмица на корисниците, со што ги задоволува нивните основни потреби: брзи, квалитетни и корисни информациски услуги. Имплементацијата на сегментот COBISS2/Позајмица овозможува преглед  на состојбата на севкупната обработена библиотечна граѓа во библиотеката преку интернет, а на корисниците им се овозможува да резервираат одредена публикација преку телефон или интернет.

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Почни на врвот и гради го својот успех нагоре.“