Мисија и визијаСтратегијаИсторијатeКнигаПромоции и критики Културно наследство Поети и писатели почетници Издавачи БиблиобусКалендариум Извештаи

Проекти

Анкета

Кои нови услуги би сакале да бидат воведени во Градската библиотека
 
Другарче PDF Печати Е-пошта

Библиотеката „Другарче“е основана во далечната 1954 година, а од 1974 година со интеграцијата на четирите самостојни библиотеки во Скопје функционира како централна библиотека во рамките на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“.


Со интеграцијата од 1974 година библиотеката го менува својот лик. Oд исклучително детска библиотека „ Другарче’ прерасна во современа библиотека која во целост одговара на предизвиците на новото време. Оваа библиотека нуди квалитетна, брза и автоматизирана обработка на целокупната библиотечна граѓа според најновите светски стандарди. Библиотеката целосно се стави во функција на корисниците кои трагаат по квалитетно знаење, информации и креативно искуство.

Во состав на Централната библиотека „Другарче“ функционираат клоновите „Ѓорче Петров“ и „Карпош“ како и одделите:

 

Работно време на библиотеката „Другарче“:
понеделник  до петок од 8:30 – 20:00, со читатели до 19.30 часот
сабота од 7:00 – 15:00, со читатели до 14.30 часот.

Адреса:
Ул. „Никола Русински“ бр. 1

Тел: 3061-551

 

Мудрите за книгата


Notice: Trying to get property of non-object in /home/gbskmk/public_html/2015/plugins/content/vote.php on line 23

„Не е важно колку ќе живееме, туку како ќе живееме.“